Toegankelijkheid

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties streeft naar het toegankelijk maken van de eigen online informatie en dienstverlening, in overeenstemming met Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

Deze toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op de inhoud van de website Volkshuisvesting Nederland die valt binnen de werkingssfeer van Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

De links waarop de inhoud van de website Volkshuisvesting Nederland te vinden is:

Een actueel en volledig overzicht van de toegankelijkheidsverklaringen die vallen onder de verantwoordelijkheid van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is beschikbaar via de volgende link:

Nalevingsstatus: B (voldoet gedeeltelijk)

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verklaart dat de website Volkshuisvesting Nederland gedeeltelijk voldoet (score B) aan het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

In de toegankelijkheidsverklaring van volkshuisvestingnederland.nl en op het dashboard van DigiToegankelijk.nl is te vinden op welke onderdelen Volkshuisvesting Nederland wel en niet voldoet aan de eisen van digitoegankelijkheid. 

Garanderen toegankelijkheid

Volkshuisvestingnederland.nl garandeert een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen de (dagelijkse) processen:

  • Toegankelijkheid ‘by design’: toegankelijkheid is vanaf de start onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van de website.
  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.
  • Uitvoering onderzoek: om te onderzoeken op welke onderdelen de website niet voldoet aan de toegankelijkheidseisen, is een onderzoek uitgevoerd op 11 juni 2024. Bekijk een verdere toelichting en de resultaten van dit onderzoek in het onderzoekrapport.

 
In 2024 en 2025 zullen verdere stappen worden genomen om de toegankelijkheid van deze website te garanderen.

Opstelling van deze verklaring

Deze verklaring is opgesteld op 18-6-2024 met instemming van de verantwoordelijke bestuurder van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De actualiteit, volledigheid en juistheid van deze verklaring zijn voor het laatst herzien op 18-6-2024.

Feedback en contactgegevens

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact op via toegankelijkheid@minbzk.nl.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Binnen 5 werkdagen krijgt u een ontvangstbevestiging.
  • We informeren u over de voortgang en de uitkomst.
  • Binnen 3 weken is uw verzoek afgehandeld.

Handhavingsprocedure

Bent u niet tevreden met de manier waarop uw klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kunt u contact opnemen met de Nationale Ombudsman.