01 oktober Bijeenkomst 'Energie voor bestaanszekerheid: verduurzamen van kwetsbare wijken'

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Theater ZIMIHC (Braziliëdreef 2, Utrecht (Overvecht))

Bij veel huishoudens met lage inkomens en onzekere woon- en werksituaties staat de bestaanszekerheid onder druk. Inwoners van wijken met goedkope en vaak verouderde woningen krijgen historisch gezien vaak de harde klappen als het economisch wat minder gaat. Zij zijn afgelopen jaren getroffen door de snelle stijging van de prijzen van energie en levensonderhoud. Tegelijkertijd zien we dat veel mensen - inwoners en professionals - actief zijn met het verduurzamen en vergroten van de leefbaarheid van wijken en buurten. Zo ook in de ‘kwetsbare’ wijken, ook wel krachtwijken of kansrijke wijken genoemd. Het verduurzamen van kwetsbare wijken blijkt echter niet eenvoudig.

Op dinsdag 1 oktober 2024 van 13.00 tot 17.00 uur brengen Platform31 en het Nationaal Klimaat Platform daarom een divers gezelschap van bewoners, opbouwwerkers, kennisinstellingen, lokale overheden en nationale programma’s bijeen. Kernvraag van de bijeenkomst: hoe kunnen we verduurzaming van kwetsbare wijken gezamenlijk beter en sneller oppakken?

Enkele weken voor de bijeenkomst ontvangt u een uitgewerkt programma met gezaghebbende sprekers en de thema’s (cases) die de organistoren gezamenlijk met u willen uitdiepen. Ook bieden zij ruimte om kennis te maken met mensen die buiten uw zichtveld met verduurzaming en kwetsbare wijken bezig zijn. 

U bent van harte welkom en nodig om samen energie te steken in bestaanszekerheid door de verduurzaming van deze kwetsbare krachtwijken.

Aanmelden

Iedereen die interesse heeft in deze bijeenkomst kan zich aanmelden door een e-mail te struen naar secretariaatNKP@nkp.nl.

Let op: om 12.00 uur vindt er een optionele wandeling door de wijk Utrecht Overvecht plaats (verduurzaming flats).