Webinar 'Een thuis voor iedereen'

Op donderdag 23 juni organiseerde het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) in samenwerking met VNG, Aedes en betrokken (maatschappelijk) partners het webinar ‘Een thuis voor iedereen’: hoe nu verder? Tijdens het webinar ging Marijke Roskam met gastsprekers van VNG, AEDES, VRO en maatschappelijk partners in gesprek over de opgave uit het programma Een thuis voor iedereen, het doel en de gezamenlijke aanpak van de coalitiepartners om de huisvesting voor kwetsbare mensen te verbeteren. 

Videospeler
00:00
00:00
00:00
Gebruik pijl omhoog/omlaag om het volume te verhogen/verlagen.

Programma

Blok 1: Voldoende woningen
Blok 2: Betere verdeling aandachtsgroepen over gemeenten
Blok 3: Combineren wonen, zorg en welzijn
Blok 4: Hoe verder?

Centrale vraag in het programma is: Hoe nu verder? Langs bovenstaande 4 programmablokken wordt er in een tafelgesprek met betrokken stakeholders, programmamanager Huisvesting Aandachtsgroepen Yvonne Wijnands en de directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen Chris Kuijpers op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag.

Tafelgasten

Karin Schrederhof (Wethouder Delft) 
Martijn Balster (Wethouder Den Haag) 
Ger Peeters (Bestuurder Wonen Limburg) 
Ineke van Hooff (Voorzitter Valente)
Fred Pijls (Bestuursvoorzitter GGZ Oost Brabant)
Chris Kuijpers (Directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen) 
Yvonne Wijnands (Programmamanager Huisvesting Aandachtsgroepen) 
Dagvoorzitter: Marijke Roskam

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma op Een thuis voor iedereen.

Het programma ‘Een thuis voor iedereen’ is opgesteld door het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO), in samenwerking met branchevereniging van woningcorporaties Aedes, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO), de G4, de G40, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).